Vesti iz fudbala

Grčki Savez suspendovao ceo tim Arisa: Teška kazna zbog jurnjave za sudijom Stefani Frapar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 11:20
Fudblaeri Arisa ne mogu da igraju prva dva meča prvenstva zbog incidenata u Kupu Grče Guliver
Fudblaeri Arisa ne mogu da igraju prva dva meča prvenstva zbog incidenata u Kupu Grče

Gotovo nijedan prvotimac fudbalskog kluba Aris neće moći da igra prva dva kola novog prvenstva Grčke i sami su krivi što im je nacionalni Savez izrekao tako drakonsku kaznu.

Solunjani su je zaslužii zbog dva ispada u poslednjem finalu Kupa Grčke, protiv Panatinaikosa. Najviše zbog jurnjave za ženskim sudijom, Stefani Frapar, posle poraza od Atinjana, zbog čega je Fracuskinja s bezbedonsnom pratnjom izvedena sa terena do svoje svlačionice. 

Takođe, tog 25. maja, preko svake mere izrevoltirani gubitkom trofeja i vrlo ubeđeni da bi pobedili da nisu oštećeni, grači Arisa odbili su da prisustvuju obaveznoj dodeli medalja učesnicima finala. 

Zato sada nemaju pravo nastupa u startnih 180 minuta novog izdanje grčke Superlige, sa sve trenerom Akisom Manzijuom, Na teren će smeti samo šestorica članova seniorske postave, kojih nije bilo u protokolu poemjutog dana, klinci iz klupskog podmlatka i eventualna pojačanja. 

Sve to u slučaju da uprava ne iskoristi pravo žalbe, odnosno da advokatski tim Arisa ne uspe nekako da ublaži neočekivano i neuobičajeno široke i oštre sankcije.