Vesti iz fudbala

OFK i drugi put poražen: Gobeljić debitovao na meču sa Dinamom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2024 17:21
Fudbaleri OFK Beograda proslavljaju ulazak u Superligu MN Press
Fudbaleri OFK Beograda proslavljaju ulazak u Superligu

Fudbaleri OFK Beograda ostali su poraženi na meču sa Dinamom iz Moskve rezultatom 2:0 (1:0), i tako okončali Kup braće bez ubeležene pobede, ili nerešenog rezultata. 

Iako je plavo-beli nisu uspeli da se proslave posle prilično lako izgubljene utakmice sa CSKA (0:3), pokazali su bolju predstavu i uspeli da naprave nekoliko šansi koje bi mogle biti najava da će biti dobra konkurencija u Mozzartbet Superligi Srbije naredne takmičarske godine. 

Golove za Dinamo postigli su Konstantin Tjukavin u 37. minutu, odnosno Jaroslav Gladišev u 51. minutu meča. 

Još jedna dobra vest za Beograđane je što je svoj debi u dresu OFK napravio Marko Gobeljić. Nekadašnji bek Crvene zvezde je počeo od samog starta, i očekuje se da svojim iskustvom bude dobar uticaj na mladi naboj "omladinaca". 

 

 

U sastavu je bio i Edmond Ado, možda i najzvučnije ime pored Gobeljića, a takođe smo imali prilike da pratimo izvanrednog Aleksandra Kahvića - najboljeg strelca jesenjeg dela sezone u Prvoj ligi Srbije, koji je na kraju prosleđen u Železničar iz Pančeva. S obzirom da će sada moći da igra Superligu i u Zaječaru, sigurno je da bi mu konstantnost u jednoj ekipi pomogla da se afirmiše kao jedan od velikih potencijala u domaćem prvenstvu. 

Podsećamo, OFK Beograd će svoje superligaško putovanje otpočeti u Užicu protiv Mladosti iz Lučana 20. jula. Prvi meč na zaječarskom terenu (na kojem će plavo-beli biti domaćini zbog neuslovnosti "Omladinskog" stadiona), igra se protiv starog znalca iz nižeg ranga, Tekstilca, 27. jula.