Vesti iz fudbala

Ivan Jovanović, novi selektor Grčke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2024 15:48
Ivan Jovanović, preuzeo je reprezentaciju Grčku MN Press
Ivan Jovanović, preuzeo je reprezentaciju Grčku

Ono što je u Grčkoj dugo najavljivano, danas je potvrđeno. Srpski stručnjak i bivši strateg Panatinaikosa, Ivan Jovanović, imenovan je za selektora reprezentacije Grčke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

O ovom imenovanju priča se u Grčkoj još od decembra, a sad mediji u ovoj zemlji navode, da je Jovanović postigao dogovor sa fudbalskim savezom Grčke i da će potpisati dvogodišnji ugovor posle izbora u savezu 22. jula.

 

 

Na klupi Grčke, Jovanović će zameniti Gustava Pojeta, koji nije uspeo da odvede tim na Evropsko prvenstvo, dok će njegov prvi meč biti protiv Finske 7. septembra u Ligi nacija.

Jovanović je trenersku karijeru počeo 2001. godine. Prvo je vodio Niko Volos, potom Iraklis u dva navrata, APOEL iz Nikozije (takođe u dva navrata), Panahaiki iz Patre, a potom prelazi u Abu Dabi. Vodio je Al Nasr, a od 2019. do 2020. je bio i selektor Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U grčki fudbal se vratio 2021. godine i do 2023. radio je kao trener u Panatinaikosu. APOEL je vodio do četiri titule prvaka Kipra, a sa Panatinaikosom je osvojio i Kup Grčke. Proglašen je za najboljeg srpskog trenera 2011. godine.