Vesti iz fudbala

Prvo pojačanje za Kompanija u Bajernu: Japanski štoper stigao na "Alijanc Arenu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2024 20:12
Hiroki Ito je prvo pojačanje Bajern Minhena u letnjem prelaznom roku Guliver/AP Photo/Michael Probst
Hiroki Ito je prvo pojačanje Bajern Minhena u letnjem prelaznom roku

Bajern Minhen se aktivirao na fudbalskom tržištu i doveo prvo pojačanje od kako je Vensan Kompani seo na klupu nemačkog kluba. Bavarci su kupili Hirokija Ita od Štutgarta za 28 miliona evra.

To će ujedno biti i treća najveća prodaja popularni "švaba" u istoriji kluba. Jedino su Benžamen Pavar i Mario Gomez bili skuplji od japanskog štopera, a Gomez je takođe prešao u redove Bajerna, ali 2009. godine za 30 miliona evra.

Ito je u Bundesligu stigao iz japanske Ivate za svega 500 hiljada evra. Ukupno je odigrao 97 utakmica za Štutgart, a postigao je dva gola uz pet asistencija. Takođe je bio jedan od važnijih igrača u ekipi koja je osigurala plasman u Ligu šampiona.

Kompani će tako na štoperskim pozicijama na raspolaganju imati Matijasa De Lihta, Erika Dajera, Dajoa Upamekana i Kim Min Džaea. Ipak, spominje se kako bi klub iz Mihnena bio spreman da se odrekne De Lihta i Kima.

Ako bi dva pomenuta defanzivca napustila "Alijanc Arenu", Bajernova sledeća meta bi bila Džonatan Ta. Štoper Bajer Leverkuzena je takođe jedna od želja minhenskog kluba u letnjem prelaznom roku.