Vesti iz fudbala

Tuhel "oduvao" Mančester junajted: Rešio da pauzira od fudbala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2024 22:58
Fudbalski strateg, Tomas Tuhel, neće preuzeti "crvene đavole". Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
Fudbalski strateg, Tomas Tuhel, neće preuzeti "crvene đavole".

Razočaravajuća sezona u Minhenu dovela je do otakaza za šefa stručnog štaba, Tomasa Tuhela. Nekadašnji strateg Borusije iz Dortmunda nije osvojio nijedan trofej za godinu dana na klupi, a onda ga je zamenio stručnjak iz Čempionšipa, Vensan Kompani. 

Kada se Nemac pojavio na tržištu bilo je jasno da ne mora dugo da čeka na posao. Kao glavni kandidat se pominjao Mančester junajted, a pomalo neverovatno, u različitim spekulacijama se našao i Čelsi, klub koji je Tuhela otpustio nekoliko meseci nakon što je osvojio Ligu šampiona. 

Ipak, sada je jasno da nećemo uskoro gledati iskusnog Nemca nigde. Naime, Fabricio Romano, najpouzdaniji fudbalski insajder, objavio je da Tuhel neće uzimati nijedan posao neko vreme, te da hoće malo da odmori pre nego što se upusti u novi projekat. 

 

 

Ostrvski mediji su danas pustili informaciju da je Tomas u više navrarata "sastančio" sa prvim čovekom Mančester junajteda, Džimom Retklifom, te da je okarakterisan kao zamena za Erika ten Haga. Status Holanđanina još nije potpuno jasan, a deluje da je ostanak izgledan koliko i odlazak.

Ukoliko do druge opcije dođe, makar znamo da Tuhel neće biti taj koji će na sebe preuzeti uzdizanje giganta sa "Old Traforda" iz pepela. 

U svojoj karijeri nemački strateg je pored Čelsija, Borusije, i Bajerna, predvodio Pariz sen Žermen, sa kojim je stigao do finala Lige šampiona, kao i Majnc.