Vesti iz fudbala

Fudbaleri Engleske igraće protiv BiH i Islanda tokom priprema za EURO 2024.

komentari (0)

Izvor: Tanjug

05.02.2024 14:17
Fudbaleri Engleske igraće protiv BiH i Islanda tokom priprema za EURO 2024. Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Fudbaleri Engleske

Fudbalska reprezentacija Engleske odigraće prijateljske utakmice protiv Bosne i Hercegovine i Islanda tokom priprema za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, saopštio je danas Fudbalski savez Engleske na zvaničnom sajtu.

Četa Gareta Sautgejta sastaće se 3. juna sa Bosnom i Hercegovinom selektora Sava Miloševića na Sent Džejms Parku u Njukaslu, dok će četiri dana kasnije odmeriti snage sa Islandom na londonskom Vembliju, u poslednjem meču pred EURO 2024.

Pre junskih mečeva, Engleska će odigrati i dve prijateljske utakmice u martu, takođe kao domaćin. Dočekaće Brazil 23. marta i Belgiju tri dana kasnije, a obe te utakmice će biti odigrane na Vembliju.

Engleska će prvu utakmicu na šampionatu Evrope odigrati 16. juna protiv Srbije, a u C grupi su još i Danska i Slovenija. Evropsko prvenstvo u Nemačkoj održava se od 14. juna do 14. jula.

Selekcija Srbije će u 21. martta gostovati Rusiji, a četiri dana kasnije na Kipru igrati protiv domaćina. Austrija u Beču i Švedska biće rivali "orlova" u pripremnim mečevima za EURO 2024. u junu.