Vesti iz fudbala

Željko Petrović novi šef stručnog štaba Zrinjskog

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.01.2024 12:09
Željko Petrović preuzeo je HŠK Zrinjski Profimedia
Željko Petrović preuzeo je HŠK Zrinjski

HŠK Zrinjski iz Mostara je zvanično potvrdio imenovanje Željka Petrovića za novog šefa stručnog štaba. Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, pa pomoćni trener selektora Srbije Dika Advokata potpisao je ugovor sa aktuelnim prvakom Bosne i Hercegovine do 1. juna 2025. godine. 

Mario Ivanković, koji je vodio "Plemiće" u završnici jeseni, ostaje u stručnom štabu kao prvi asistent glavnog trenera, a paralelno će zadržati i svoju funkciju u štabu A reprezentacije BiH. Petroviću će u radu pomagati još Nenad Gagro (pomoćni trener), Romeo Mitrović (trener golmana), Marko Čavka (kondicioni trener) i Filip Lekić (analitičar).

Rođeni Nikšićanin je trenerksu karijeru gradio u Holandiji, prvo kao asistent Rudu Gulitu na klupi Fejenorda. Samostalno je vodio RKC Valvijk, ADO Den Hag, Viljem II, Bavisti, Uravi red Dajmond, Botevu iz Plovdiva i Interu iz Zaprešića. 

Veliki dio trenerske karijere proveo je kao asistent Martinu Jolu na klupi Hamburgera, Gusu Hidinku u ruskom Anžiju i najduže Diku Advokatu sa kojim je radio u Sunderlandu, Utrehtu, Fejenordu, selekcijama Srbije i Iraka.

U Engleskoj je radio i kao asistent Izraelcu Avramu Grantu u Vest Hamu, a posljednji angažman imao je u ovoj sezoni u turskom klubu Adana Demirspor u kojem je bio u stručnom štabu Patrika Klajverta.

Zvanično predstavljanje Željka Petrovića održaće se u petak u 12 sati. Zrinjski je ove sezone ispoisao istoriju kluba i fudbala u BiH jer je postao prvi klub koji je igrao grupnu fazu nekog verokupa (Liga konferencije). Dobro se pokazao i u duelima sa Aston Vilom, ali je platio ceh u Premijer ligi BiH jer je polusezonu završio na drugom meswtu sa sedma bodova zaostatka za Borcem iz Banjaluke.

"Novom treneru Plemića i njegovom stručnom štabzu želimo puno sreće i uspeha na klupi HŠK Zrinjski", saopštili su iz mostarskog kluba.