Vesti iz fudbala

Miroslav Đukić među kandidatima za trenera čileanskog Kolo Koloa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.12.2023 08:39
Miroslav Đukić među kandidatima za trenera čileanskog Kolo Koloa MN Press

Pune tri i po godine srpski trener Miroslav Đukić je bez posla, a kako prenosi "As" nalazi se među najozbiljnijim kandidatima za novog trenera čileanskog tima Kolo Kolo.

Nekadašnji trener Partizana je bez kluba od 21. jula 2020. godine, kada se rastao sa Sportingom iz Hihona. Kolo Kolo ima slavnu tradiciju, ljubitelji fudbala u Srbiji pamte ga kao rivala Crvenoj zvezdi u finalu Interkontinentalnog kupa 1991. godine i svakako predstavlja veliki izazov za Đukića, koji do sada nije radio u Južnoj Americi.

Đukić je trenerski posao započeo kao selektor mlade reprezentacije Srbije, a prvi put u Partizanu bio je 2007. godine. Potom je bio selektor "orlova" na pet utakmica, a onda je radio u Muskronu, Erkulesu, Valensiji, Kordobi, Al Šababu i ponovo Partizanu. U Hihonu se zadržao decembra 2019. do jula 2020. godine, a od tada je bez angažmana.

Kolo Kolo je 33 puta bio šampion Čilea, ali je prošlu sezonu okončao na trećem mestu tamošnje Primere, što je trenera Gustava Kinterosa koštalo posla. Klub iz Santijaga traži novog trenera za sezonu koja kreće 16. februara 2024. godine, pa ostaje da se vidi da li će to biti upravo Miroslav Đukić.

Kandidata je mnogo, nekadašnjem treneru Partizana mana predstavlja što je već dugo bez posla.