UEFA Liga šampiona

Mihail Kovalenko ne može da uđe u Mađarsku: Rampa samo za Rusa iz redova Pjunika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2024 17:23
Mihail Kovalenko, Rus iz Pjunika, nije dobio vizu za ulazak u Mađarsku MN Press
Mihail Kovalenko, Rus iz Pjunika, nije dobio vizu za ulazak u Mađarsku

Pjunik iz Jermenije neće moći u najjačem sastavu da odigra prvi meč startnog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Dinama iz Minska, 10. jula u Mađarskoj. Zbog toga što njen standardni štoper Mihail Pjunik nije dobio vizu za ulazak u pomenutu državu Evropske unije, gde će ekipa iz ratom zahvaćene Ukrajine biti nominalni domaćin. 

Iako su administratvci jermenskog kluba predali svu traženu dokumentaciju, kao i u slučaju ostalih izabranika Egnišea Melikjana, samo pomenuti Rus nije "prošao", pa će važnu utakmicu pratiti iz bivše sovjetske republike. 

 

 

"Nisam dobio vizu i zbog toga sam veoma uznemiren. Izuzetno je uvredljivo kada uložite toliko truda i dugo radite na nekom cilju, a neko vas onda spreči da ga ostvarite. Šta da radim, mogu samo da verujem da se sve dešava sa razlogom i da će na kraju tako da bude najbolje", reagovao je razočarani Kovalenko, očigledno uveren da je politika umešala prste, u kontekstu rusko-ukrajinskog rata. 

Kovalenko ima 29 godina, a pre dolaska u Pjunik, leta 2022, igrao je u sovjoj domovini i to za Soči, Tjumen, Nou i ekipu Dolgoprudnji. Bivši polaznik Omladinske škole Zenita deo zadnje linije prvaka Jermenije bio je 79 puta, a stigao je za to vrema i da postigne pet, odnosno namesti četiri gola.