UEFA Liga nacija

Danijel Maldini nastavlja porodičnu lozu u fudbalskoj reprezentaciji Italije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.10.2024 19:44
Danijel Maldini, italijanski fudbaler, nastavlja stopama oca i dede Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP)
Danijel Maldini, italijanski fudbaler, nastavlja stopama oca i dede

Danijel Maldini postao je treći predstavnik porodične loze u seniorskoj fudbalskoj reprezentaciji Italije, jer se ime mladog napadača našlo na spisku kandidata za oktobarske mečeve "azura" u Ligi nacija. 

Selektor Lučano Spaleti prepoznao je potencijal centarfora Monce i odlučio da ga uvrsti u konkurenciju za duel protiv Belgije, 10. oktobra, odnosno meč s Izraelom, četiti dana posle.

A, od njega samog najviše zavisi da li će nastaviti stopama oca Paola i dede Ćezara, odnosno dostići profesionalne visine legendarnih kapitena selekcije sa Apeninskog poluostrva. 

 

 

Što na tom nivou, što u klupskoj kategoriji, jer su njegov tata i još stariji Maldini ostavili neizbrisiv trag u Seriji A i dresu s državnim grbom, a o njihovim igrama se i danas priča.

Dvadesetdvogodišnji Maldini ponikao je u Milanu, da bi ovog leta, nezadovoljan minutažom i statusom u slavnom klubu sa "San Sira" prešao u Moncu. Od početka prvenstva dao je i namestio po jedan gol, a odigrao je osam utakmica. 

Najmlađi Maldini jedan je od četvorice špiceva, jer su osim njega pozive dobili Moize Ken, Đakomo Raspadori i Mateo Retegi, a samo treniranje u nacionalnom fudbalskom centru, odnosno hodanje ispred fotografija čuvenih predaka, nazvao je "lepim osećajem".