UEFA Liga Evrope

Makabi Tel Aviv u Sombathelju gosti TSC: Žarko Lazetić u Mađarskoj čeka svoje Topolčane

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.08.2024 14:20
Fudbaleri TSC-a, prvi meč sa Makabijem iz Tel Aviva igraju u Mađarskoj MN Press
Fudbaleri TSC-a, prvi meč sa Makabijem iz Tel Aviva igraju u Mađarskoj

Žreb i učinak dva tima učinili su da TSC i Makabi Tel Aviv budu jedan drugom zadnja prepreka za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope, a ratni sukobi u pojasu Gaze nagnali su izraelski tim da srpskog rivala ugosti 22. avgusta u Sombathelju.

U malom mađarskom gradu, gde je morao da ide i Panevežis, preko kog je srpski trener Žarko Lazetić došao u priliku da, u svojoj prvoj sezoni u inostranstvu, odmeri snage s klubom koji je godinama uspešno vodio.

Bivši fudbaler i Makabi TA "upoznali" su se prošle sezone, dok su Izraelci u Bačkoj Topoli, iz istih vanrednih razloga, bili domaćini evropskim takmacima daleko od svoje bezbedonosno nestabilne zemlje. 

 

 

Lazetić i njegovi izabranici prvo su napali Ligu šampiona, ali su iz kvalifikacija za elitno takmičenje ispali posle dvomeča sa Steauom, pri čemu su Rumunima bili domaćin u Budimpešti, da bi se u Sombathelj izmestili za duel sa Panevežisom.

Tako da će TSC, kao direktni učesnik plej-ofa za LE, do pozitivnofg rezultata za revanš probati da dođe u sportskom kompleksu Haladaš, kapaciteta 8.903 mesta, sagrađenom 2017. godine. Nedelju dana kasnije rervanš je na "TSC Areni". 

U međuvremenu je došlo do odlaganja utakmice između Topolčana i Crvene zvezde, pa će i TSC i srpski prvak imati više vremena da se prirpeme za evropske utakmice. Prvi za ulazak u LE, a crveno-beli za jesen u Ligi šampiona.