Superliga Srbije

Mirko Topić i srećan i tužan: Želeo sam da se oprobam u inostranstvu, ali teško mi pada odlazak iz Vojvodine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2023 08:58
Mirko Topić i srećan i tužan: Želeo sam da se oprobam u inostranstvu, ali teško mi pada odlazak iz Vojvodine MN Press

Ostala je Vojvodina pre dva dana bez jednog od svojih najboljih igrača nakon što je Mirko Topić za obeštećenje od milion evra prešao u portugalski Famailako.

Talentovani fudbaler koji je ponikao u redovima Novosađana je otputovao u Portugal, obavio lekarske preglede i potpisao četvorogodišnji ugovor sa novim klubom, ali priznaje da mu odlazak iz Novog Sada i Vojvodine nije lako pao.

"Osećanja su mi pomešana. S jedne strane, veoma sam srećan i zadovoljan zbog toga što sam konačno uspeo da se otisnem u inostranstvo, što iščekujem već neko vreme i radujem se nekom novom izazovu. S druge strane, ostavljam klub u kojem sam proveo 12 godina i za koji sam lično vezan u svakom smislu. Nije mi lako zbog toga što ostavljam klub, grad i voljene ljude. Vojvodina mi je dala sve, ovde sam izrastao u fudbalera i čoveka i ovde se iskristalisalo neko moje razvijanje", rekao je Topić za zvaničan sajt Novosađana.

 

 

Kao neko ko je prošao sve kategorije u omladinskoj školi "Ilija Pantelić", on je u prvi tim uvršten u sezoni 2018/19, a za Vošu je u seniorskoj konkurenciji odigrao 113 utakmica, postigao četiri gola i ostvario jednu asistenciju, te bio deo tima koji je 2020. godine osvojio Kup Srbije.

"Iz Vojvodine ću najviše pamtiti ljude iz FC 'Vujadin Boškov', pošto sam za njih i vezan. Sa zaposlenima sam imao zaista fenomenalan odnos i bio sam im kao sin, a oni meni kao roditelji. To će mi sigurno mnogo nedostajati. Sa fudbalske strane, bio sam deo generacije koja je napravila neke lepe uspehe. Učestvovao sam u osvajanju Kupa, iako nisam igrao u finalu, a ove sezone smo napravili niz od preko 20 utakmica bez poraza. Definitivno ima mnogo toga što će mi ostati u sećanju", naglasio je Topić.