Superliga Srbije

Dijabate prvencem osvojio zaleđenu Bagdalu i Partizan primakao Zvezdi na osam bodova

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

05.02.2023 17:28
Dijabate prvencem osvojio zaleđenu Bagdalu i Partizan primakao Zvezdi na osam bodova FK Partizan

Fuseni Dijabate nije mogao da izabare bolji momenat za prvenac u Mozzart bet Superligi, jer je odličnim udarcem u 61. minutu doneo Partizanu trijumf u Kruševcu protiv čvrstog Napretka 1:0 (0:0) koji je bio potpuno egal u meču 20. kola. U zimskim uslovima, na terenu koji je bio zaleđen i težak za igru, crno-beli su uspeli da iskoriste svoju priliku, domaćin nije, pa je taj detalj posle sat vremena borbe i prelomio meč. O igri na ledu, gde su igrači davali maksimum da se održe na nogama, bespredmetno je pričati, mada su igrači Napretka imali više od igre, nekoliko prilika, ali ne i raspoloženog strelca. Za crno-bele je najvažnije da su osvojili bodove i da su smanjili prednost Crvene zvezde na osam bodova.

Zaleđen teren, temperatura od minus jedan na startu, sneg koji je provejavao, uskratio je oba tima da prikažu neki bolji fudbal. Napredak je odigrao agresivno, koncentrisano i bolje se snalazio u uslovima, pa je imao više od igre, izveo je čak devet kronera, a propustio je i dve poluprilike da povede. Partizan je zakazao, vezni igrači nisu mogli da uspostave kontrolu igre, napadači su ostali bez pravih lopti, da defanzivci nisu bili na nivou možda bi na pauzu otišli sa zaleđeni i na semaforu.

Marko Šarić je imao veliku priliku u 7. minutu. Posle centaršuta Jovanovića sa desne strane, ostao je sam na visini penala, volej udarcem je zahvatio loptu, ali se podmetnuo Svetozar Marković i uspedo da izblokira šut. Fuseni Dijabate je imao malo lopti, onu prvu je pretvorio u zicer za Nemanju Jovića. Naleteo je mladi krilni igrač na njegov centaršut sa desne strane, pokušao je sa par metara da je sprovede u mrežu, ali je golman Nikola Petrić odlično intervenisao.

Kruševljani su pokušavali da prete centaršutevima sa strane, imali su i devet kronera, ali ne i pravu priliku. Samo je Ljubomirac sa osam metara mogao i bolje da šutira. Slabo je zahvatio loptu koja se našla u naručju Popovića.

Klizali su se po ledu igrači oba tima i u nastavku. Nije ni moglo da bude igre i nekako je bilo za očekivanje da će slaviti tim koji prvi postigne gol. Imao je priliku Ljubomirac, mogao i Andrade da bolje pogodio sa 16 metara, ali za Fusenija Dijabatea nije postojao bolji momenat za prvenac u Mozzart Bet Superligi. Lopta je u 61. minutu došla do krilnog napadača crno-belih, šutirao je sa 16 metara, lopta je pogodila Kerkeza, dobila još bolji efe i od stative se odbila u mrežu. Partizan je stigao do "zlatnog gola" jer u prvih sat vremena nije prikazao gotovo ništa od kvaliteta koji poseduje.

Mogao je Napredak do izjednačenja u 75. minutu, ali je ispred usamljenog Kneževića uspeo opasnost da otkloni požrtvovali Filipović. Partizan je mogao sve da reši u 87. minutu, međutim, Kerkez je uspeo sa gol linije daizbije loptu koju je preko Petrića poslao Natho sa desetak metara. Svi napori domaćina da stignu do izjendačenja zaustavila je dobra odbrana Partizana.

NAPREDAK - PARTIZAN 0:1 (0:0)

Strelac: Dijabate u 61. minutu. Stadion: Mladosti. Gledalaca: 2.000. Sudija: Milan Mitić.

NAPREDAK: Petrić – S. Jovanović, Kerkez, Đeković, Vukajlović – Putinčanin, Stanković – Ljubomirac, Bastajić (od 71. Rosnup), Čečarić (od 71. Knežević) - Šarić (od 81. Đ. Jovanović). 

PARTIZAN: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Šehović – Fejsa, Andrade (od 71. Belić) – Dijabate (od 77. Menig), Natho, Jović – Rikardo.

Mozzart Bet Superliga, 20. kolo

Petak

Kolubara – Radnik 1:0 (1:0)
/Milićević 31/

Subota

Radnički 1923 - Voždovac 0:1 (0:1)
/Pantović 31/

Radnički Niš - Mladost Lučani 2:1 (0:1)
/Pejović 46, Škrbić 90+2 - Jojić 40/

Crvena zvezda - Vojvodina 1:1 (1:1)
/Katai 29 - Kabić 24/

Spartak - Čukarički 1:3 (0:1)
/Hrstić 74 - Adžić 16p, Lučić 82,Tomović 87/

Nedelja

Napredak - Partizan 0:1 (0:0)
/Dijabate 61/

Novi Pazar - TSC 16.30 (TV Arena sport 6)

Mladost GAT - Javor 18.30 (TV Arena sport 3)

 

Standings provided by Sofascore