Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga Srbije na Areni: Crvena zvezda u rođendanskom raspoloženju gosti Napredak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.09.2024 08:42
Fudbaleri Crvene zvezde, ove subote igraju superligaški meč s Napretkom MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde, ove subote igraju superligaški meč s Napretkom

Posle dvonedeljnog takmičarskog brejka, srpski fudbaleri vraćaju se borbama za bodove u Mozzart Bet Superligi Srbije, a danas će sve oči biti uprte u Crvenu zvezdu, jer aktuelni šampion protiv Napretka (20.00, TV Arena 1 Premium) juri novu pobedu i slavi 61. rođendan stadiona "Rajko Mitić", popularnijeg pod nezvaničnim nazivom "Marakana", ali i doteruje igru za uvodni meč nove Lige šampiona s Benfikom na istom mestu (19. septembar). 

Ulaz je slobodan, a "delije" se nadaju da će u međuvremenu dodatno pojačani tim nastaviti trijumfalnu seriju u prvenstvu, učvrstiti lidersku poziciju i sam sebe obodriti pred duel s portugalskim velikanom u izmenjenom formatu LŠ. 

"Igramo na domaćem terenu i znamo šta hoćemo. Imali smo probleme u reprezentativnoj pauzi, jer je dosta igrača bilo sa državnim timovima i kasno su se vratili. Potrebna nam je dobra i takmičarska utakmica, a s obzirom na kvalitet Napretka, verujem da će tako i biti. Imaju sjajan kolektiv, dobro su formirani i vođeni. Imaju nekoliko zanimljivih i brzih igrača i zaista su popunjeni lepo na svim pozicijama. Utisak mi je da mogu da naprave problem svakom, pogotovo ako se ne uđe koncentrisano u meč. Konkretno, Napredak je mnogo toga promenio u igračkom kadru u odnosu na prošlu godinu, ali su i dalje kvalitetni veoma. Moramo da budemo koncentrisani", rekao je trener crveno-belih Vladan Milojević, čiji je zadatak da stremi odgovarajuću taktiku za "čarapane", ali i učini da ekipa ne bude pre vremena glavom u elitnom evropskom takimičenju. 

Kruševljani nemaju rezultatski imperativ, kreću iz autsajderske pozicije, ali silno žele da se iskupe za ubedljiv poraz od OFK Beograda u prethodnom kolu. I pokažu zbog čega ciljaju plej-of SLS. 

"Crvena zvezda je svakako favorit, tu nema priče, ali naše je da joj otežamo stvari i učinimo nemoguće mogućim. Fudbal daje svima šansu, uz sve teškoće i jačinu protivnika, ulazimo s puno ambicija u meč. Da pokažemo šta ovaj tim može, a može puno svojom igrom, karakterom i disciplinom. Učiničemo sve da dođemo do pozitivnog rezultata", poručio je pred put za Beograd strateg Napretka, Goran Stevanović. 

Mozzart Bet Superliga Srbije, 8. kolo 

petak

Spartak – IMT 2:0 (1:0)
/Todorski 15, 57/

subota

Vojvodina – Železničar 18.00 (AS2)
Crvena zvezda – Napredak 20.00 (A1P)
Mladost– Radnički 1923 20.00 (AS2)

nedelja

Novi Pazar – Čukarički 17.00 (A1P)
OFK Beograd – Partizan 19.00 (A1P)

ponedeljak

Jedinstvo – Radnički Niš 20.00 (A2P)

Standings provided by Sofascore