Superliga Srbije

Terzić o igračkom kadru: Radonjiću su vrata otvorena, Stamenić u Premijer ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2024 20:20
Zvezdan Terzić govorio je o stanju u ekipi. MN Press
Zvezdan Terzić govorio je o stanju u ekipi.

Generlani direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić se tradicionalno prvo obratio fudbalerima, istakao da očekuje od njih da se odbrani titula Superlige Srbije i da se na taj način lepo obeleži 80 godina postojanja kluba.

Napomenuo je da želi da 4. marta 2025. godine Zvezda bude prva na tabeli kako bi slavlje bilo potpunije, a obavestio je igrače i da se završava Mediko blok.

Onda je izašao pred novinare i počeo da odgovara na pitanja vezana za prelazni rok. Prva tema bio je Nemanja Radonjić.
 
"Stav je da ne komentarišemo igrače koji nisu potpisali. Nemanja nam jeste interesantan, ali mi tu imamo i Olanjinku. Ranije sam još govorio da su Radonjiću uvek otvorena vrata Zvezde. Međutim, još uvek se pita Majorka, imaju par dana opciju da se izjasne, rešavali su i pitanje trenera. Njemu je prioritet ostanak u Španiji", istakao je Terzić.

TV Arena sport

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde

Govorio je i pozicijama na kojima se Zvezda već pojačala.
 
"Sačuvali smo tim od prošle godine. Dragović je otišao i ovom prilikom mu iskazujem zahvalnost za sve ono što je uradio u prethodne tri godine za Zvezdu. Kao zamena je stigao Stojić od koga mnogo očekujemo u ovoj sezoni. Otišao je i Bukari, a za dan, dva ćemo objaviti koji to igrač dolazi na njegovu poziciju. Stamenić je otišao, a na njegovo mesto je kao izričita želja Milojevića stigao Dalsio, od koga su takođe velika očekivanja. Tu je i Luka Ilić, naše dete koje smo vratili. To je profil igrača koji nam je trebao.".
 
Status Hvanga...
 
"Velika želja svih nas je da on ostane. Ne moramo da ga prodajemo zbog finansijske situacije, ali imamo dogovor s njim, da ako se pojavi neki klub iz "liga petice", i on bude zadovoljan, da mu Zvezda neće praviti problem, naravno uz precizirano obeštećenje. Ispoštovaćemo njegovu želju vezanu za sportski motiv, ali da, postoji verovatnoća i da ostane. Mi ćemo da učinimo sve što je do nas da ga zadržimo. Videćemo da li potencijalno Liga šampiona može to da promeni, ali foksuiraćemo se na to da Hvang ostane makar do 27. avgusta kod nas. Tada ćemo znati da li igramo Ligu šampiona".

MN Press

In-Beom Hvang, fudbaler Crvene zvezde

Borjan se ne vraća igrački u Zvezdu, ali...
 
"Razgovarali smo pre nekoliko dana s njim i ponudili mu određene opcije. On ima ugovor na dve godine još i mi smo u obavezi da ga plaćamo. Ponudili smo mu prelazak sa igračke karijere na jednu drugu funkciju. Lično, voleo bih da ostane na tom mestu u klubu. Glazer se nametnuo kao rešenje i Borjan nema potrebe da konkuriše za prvi tim. Borjan je svakako do 30. juna vezan ugovorom sa Slovanom, tako da ima još dve nedelje da se vidi šta i kako".
 
Za Glazera su odbijene neke ponude.
 
"Imali smo ozbiljne ponude za Glazera, ali mislim da moramo u perspektivi da imamo i mlađeg golmana koji će moći da ga zameni. Moramo da dovedemo tog golmana. Kada je reč o odlasku Glazera, nije tema visina obeštećenja, već to da on mora da ostane. S njim imamo stabilnost iz poslednje linije i veoma je dobro prihvaćen u svlačionici. Uliva poverenje čitavoj ekipi i ne može da ide, jer je veoma teško naći zamenu za njega. Glazer je profesionalac koji je to sve korektno prihvatio, svestan da je Zvezda mnogo učinila za njega. Poštuje to što želimo da ga zadržimo"

MN Press

Omri Glazer, golman Crvene zvezde

Interesovalo je novinare i dokle se stiglo sa pojačanjem na pozicije levog beka.
 
"Privodimo kraju i taj posao i konačno ćemo imati levog beka po meri. Bilo je polemike oko Rodića, ali je on bio fantastičan ovih sedam godina. Ipak, Rodić ne može sam, jer mi godišnje imamo između 54 i 56 utakmica. Trebaju nam dva dobra rešenja na svakoj pozicicji i Rodić je bio malo razapet tu. Ipak, nije lako nači levog beka, videli ste da je Engleska sinoć igrala sa Tripijeom kao izraženim dešnjakom na tom mestu. Nadam se da ćemo uskoro potpisati levog beka, svi naslućujete ko je, ali neću da govorim pre zvanične promocije".
 
Stamenić neće pojačati Koventri, ali će definitivno napustiti Zvezdu.
 
"Sve smo ugovorili sa Koventrijem, ali nismo ništa potpisali. Stamenić nije hteo u Čempionšip, već isključivo u Premijer ligu. Javio se klub odatle, pregovarali smo i mislim da ćemo već sutra potpisati taj transfer za obeštećenje od 5.5 miliona evra " (najverovatnije Notingem Forest).

FK Crvena zvezda

Marko Stamenić, fudbaler Crvene zvezde 

Osvrnuo se Terzić i na utakmicu između Srbije i Engleske.
 
"Ponosan sam kako smo igrali. Malo smo ih precenili i u prvih pola sata nismo imali nijedan pas u napred, ali smo kasnije bivali sve bolji. Gol je visio u vazduhu poslednih pola sata, i to je igra koja može da nas hrabri. Engleska nam nije stvorila mnogo prilika, ali mora da se pobedi Slovenija u četvrtak. To je preduslov. Protiv Danske je meč lopta, ali me nisu oduševili sa Slovenijom. Srbija ima dobre igrače, jake na lopti i ako se to upakuje kako treba, može da bude problem za svakog rivala".
 
Spajić je novi kapiten Zvezde.
 
"To je dogovoreno onda kad nam je Dragović saopštio da ide. Bio je Spajić lider uz Dragovića i u svlačionici i na terenu i nije bilo dileme. Vratio se iz povrede, bivao sve bolji i sad je zasluženo dobio poziv na Evropsko prvenstvo".
 
Viljareal će poslati ponudu za Lekovića.
 
"Leković je do 30. juna vezan ugovorom s njima, tako da ne može da trenira sa nama. Viljareal do tad ima vremena da se izjasni, ali su nam se javili danas i rekli da će sutra poslati ponudu. Imaju mogućnost da ga otkupe za 4 miliona evra, i ukoliko ga ne dovedu, dobro došao je da se vrati. Sačekaćemo sutra, popričati i sa Lekovićem pa videti, ali čim su rekli da će poslati ponudu, znači da nisu prihvatili da ga otkupe za to obeštećenje, već da traže druga rešenja, uz neke bonuse".
 
Sa pozajmice se vratio još jedan talentovani štoper - Đurić.
 
"Videćemo što se njega tiče. Sve zavisi kakav utisak ostavi kod Milojevića. Mi na štoperima imamo reprezentativni tandem - Spajić i Stojić, kao i Đigu sa srpskim pasošem. Tu je i Leković ukoliko se vrati, pa i Degenek kad se oporavi od povrede. To je pet odličnih štopera, tako da je rano za konačne odluke. Prelazni rok je živa stvar i situacija se menja iz dana u dan. Imaju običaj ljudi da kažu da su Terzić, Milojević ili Marin rekli jedno, a posle mesec, dva nešto drugo, ali moraju da razueju da se situacija menja iz dana u dan".
 
Za kraj je rekao i da neće postoji poseban oblik saradnje sa OFK Beogradom.
 
"Zvezda i OFK Beograd nemaju nikakvu saradnu koja je drugačije od bilo koje koju imamo sa drugim klubovima iz Srbije. Mi svakako imamo mnogo igrača na pozajmicama i tako će biti i sad. Mnogi nas zovu jer im trebaju mladi igrači, što i nama odgovara, jer će tu talenti moći da se razvijaju, ali neće postojati nikakva specijalna saradnja sa OFK Beogradom. Oni rade svoj posao, a mi svoj. Naravno, ako im bude trebala pomoć, izaći ćemo im u susret, kao i svima", podvukao je Terzić.