Superliga Srbije

Dragan Stojković, selektor Srbije, video "nulu" u derbiju Radničkog 1923 i Vojvodine na "Čika Dači"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2024 19:03
Fudbaleri Radničkog 1923, dočekali su Vojvodinu MN Press
Fudbaleri Radničkog 1923, dočekali su Vojvodinu

U duelu klubova koji se bore za mesto koje vodi na evropsku scenu, nije bilo pobednika. Na kraju Radnički 1923 - Vojvodina 0:0 na stadionu "Čika Dača".

Kragujevčani su tako zadržali četvrto mesto i dva boda prednosti u odnosu na Vojvodinu i za korak su bliži najvećem klupskom uspehu, izlasku u Evropu. 

Što se tiče Novosađana, oni će još bolju šansu imati 21. maja, kada se u Kupu Srbije sastaju sa Crvenom zvezdom u Loznici.

 

U slučaju pobede, Vojvodina će imati zagarantovanu grupnu fazu Lige konferencije. Ipak, još uvek je daleko rasplet za Evropu, jer sutra važnu utakmicu na Banovom brdu igraju Čukarički i Partizan.  

Selektor Stojković na utakmici 

Utakmicu između Radničkog 1923 i Vojvodine na stadionu "Čika Dača", gledao je i selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković. 
On je u Kragujevac došao u društvu pomoćnika Bratislava Živkovića, a imao je i koga da gleda u oba tima. Jedan od najzanimljivijih sigurno je bio Matija Gluščević, o kome je Stojković već pričao.
Kao što je poznato reprezentacija Srbije 27. maja počinje pripreme za Evropsko prvenstvo. 

 

 

 

Za obe ekipe današnji meč imao je poseban značaj, zato i ne čudi što su silovito krenuli i jedni i drugi. Seri, Zukić i Vukanović nisu imali sreće na startu duela, a odlično je u nekoliko navrata reagovala odbrana domaćih.

Ipak, uspeli su da se konsoliduju Kragujevčani do 20. minuta, kada je na scenu stupio mladi Gluščević, o kome je selektor Stojković nedavno pričao samo u superlativu. 

Ipak, uprkos brojnim šansama do promene rezultata nije došlo.  

Prvu šansu u nastavku utakmice imao je Vukanović, ali je umesto mreže pogodio stativu. Koliko je utakmica bila puna naboja, nervoze, adrenalina, videlo se i u 68. minutu.

 

 

Tada je došlo do manjeg incidenta između članova dva stručna štaba, a sve se završilo isključenjem Srđana Žakule, trenera golmana Novosađana.

Do kraja utakmice uprkos teškom vremenu i terenu za igru, promena nije bilo, a sudija Milanović je utakmicu produžio za čak sedam minuta. 

U poslednjem kolu Radnički 1923 igra u Humskoj sa Partizanom, dok će Vojvodina dočekati Mladost iz Lučana. 

 

Mozzart Bet Supeliga Srbije, 6. kolo plej-ofa

četvrtak

Radnički 1923 - Vojvodina 0:0 
Napredak - Crvena zvezda 19.00 (A1P)

petak

Mladost - TSC 18.30 (A2P)
Čukarički - Partizan 18.30 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore