Serija A

Ranijeri prelomio: Završavam karijeru u Kaljariju, ali ne znam kada

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

09.08.2023 09:25
Ranijeri prelomio: Završavam karijeru u Kaljariju, ali ne znam kada Guliver images

Italijanski stručnjak, Klaudijo Ranijeri, obelodanio je javnosti da će Kaljari biti poslednja ekipa koju će predvoditi kao trener, nakon čega će se penzionisati, osim ukoliko ne dobije "zanimljivu" ponudu nekog nacionalnog tima.

Ranijeri (71) je preuzeo Kaljari početkom ove kalendarske godine sa željom da vrati klub u Seriju A, u čemu je i uspeo i to na spektakularan način. Uprkos tome što je Kaljari završio sezonu na petom mestu, kroz plej-of izborena je promocija u elitni rang italijanskog fudbala.

Definitivno je Ranijerijev najveći trenerski uspeh titula Premijer lige sa Lesterom 2016. godine, kada to apsolutno niko nije očekivao.

 

 

Iskusni stručnjak je za "La Repubblica" govorio o svojim planovima u budućnosti.

"Odlučio sam da Kaljari bude poslednji tim koji ću voditi. Kompromis bih napravio jedino ukoliko bi stigla neka 'zanimljiva' ponuda od nacionalnih timova, a naglašavam da to neće biti Italija, tako da završiću u Kaljarijum ali ne znam kada".

Istakao je da vođenjem Kaljarija zatvara trenerski krug.

"Ozbiljno, ovo je moja poslednja stanica, kompletirao sam ceo krug. Moja karijera je počela ovde, kada se Kaljari pre 35 godina kladio na čoveka koji nije ni znao da li zaista želi da bude trener. Počeli smo sa idejom da vratimo klub u Seriju B, ali smo za dve godine napravili skok iz Serije C u Seriju A i i od tada Kaljari je jednostavno u mom srcu".

Ovog leta Kaljari je doveo Ibrahima Sulemana za četiri i Tomasa Auđela za dva miliona evra, dok je Eldor Šomurodov stigao na pozajmicu iz Rome, i italijanski klub se nada da će izboriti opstanak u eliti