Serija A

De Laurentis živi svoj san sa novim prvakom Italije: Napoli je bio parče papira 2004. godine, a onda sam odbio da ga prodam za dve milijardde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2023 16:43
De Laurentis živi svoj san sa novim prvakom Italije: Napoli je bio parče papira 2004. godine, a onda sam odbio da ga prodam za dve milijardde Guliver/Imago Sports

Predugih 19 godina je gazda Napolija, Aurelio de Laurentis, čekao da se raduje tituli prvaka Italije sa voljenim klubom, ali nije nikada odustajao od svog fudbalskog čeda, kog je svojevremeno spasao propasti.

I strpljenje mu se isplatilo 4. maja, kada su trener Lućano Spaleti i njegova ekipa, remijem sa Udinezeom 1:1, matematički odbranili tron Serije A ove sezone, donevši u trofejnu salu tek treću šampionsku krunu u istoriji kluba sa stadiona "Dijego Maradona". 

"Te 2004. godine  Napoli je bio samo parče papira. Već 10 godina kasnije vratili smo se u Evropu, a zatim u narednih 10 godina osvojili Skudeto. To smo učinili bez da smo pravili dugove. Tačno smo određivali budžet i pridržavali smo se striktono toga", vrti film De Laurentis, čija su investicija i tvrdoglavo verovanje u to što radi bili svetlo na kraju tunela nakon proglašenog bankrota. 

 

 

U to vreme niko nije hteo Napoli, a onda je on svojim poslovanjem učinio da postane poželjan. U toj meri da je mogao basnoslovno da se obogati da je pristao da ga se odrekne. 

"Prvo mi je nuđena milijarda, a zatim i dve i po milijarde. Ali sam odbio te ponude", tvrdi ovaj uspešni i vremešni biznismen, specifične ličnosti, načina rezonovanja i poteza. 

Koliko je umeo da vidi dalje od ostalih pokazao je i angažovanjem Lućana Spaletija, u trenutku kada su mnogi tu promociju smatrali pucanjem u sopstvenu nogu. 

"Spaleti je neko koga sam jurio godinama i konačno sam uspeo da ga dovedem u Napoli. Vratio nas je u evropsku elitu i sada želim sa njim da započnem novu eru, jer je veliki lider", ponosi se De Laurentis. 

Napoli je prvi put presekao "vrpcu" u seriji A 1987. godine, pa tri sezone kasnije, da bi tek ovog proleća ponovio uspeh.