Serija A

Konte najbolja pozivnica da Lukaku izabere Napoli

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2024 23:25
Romelu Lukaku je sjajno sarađivao sa Konteom u Interu Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Romelu Lukaku je sjajno sarađivao sa Konteom u Interu

Romelu Lukaku ned želi ni posle UEFA EURO da se vraća u Čelsi. Belgijski napadač želi da ostanu u Italiji, koja mu je prijala dok je igrao za Inter i Romu minule sezone. 

Pomenuta dva kluba nisu u opticaju, ali jesu druga dva - Milan i Napoli. Novi trener "roso-nera" Paulo Fonseka želi stamenog špica kao zamenu za Olivija Žirua, koji će karijeru nastvaiti u MLS ligi. Ponuda je poslata igračevim menadžerima, ako odgovor bude pozitivan uslediće i pregovori sa Čelsijem.

Međutim, mnogo realnija je priča da "Big Rom" završi u Napoliju kod bivšeg trenera iz Intera Antonija Kontea. Njih dvojica su fantastično sarađivali, Lukaku je te šampionske sezone pokazao klasu.

"Romelu je fantastičan, top igrač. Nema šta tu da se doda. Uvek želite da imate najbolje igrače u svom timu poput Lukakua. A, ne volite kada su vam suparnici", diplomatski je danas odgovorio na ovo pitanje Konte.

 

 

Videćemo šta će biti sa Romeluom, ali svakako da njegov dolazak zavisi od sudbine Viktora Osimena, a manje od Kviče Kvaratskelije. Ponuda PSŽ-a za Gruzina će biti odbijena kao i sve druge.

"Kada sam dolazio stavio sam veto na odlaske Kvaratskelije, Di Lorenca, Anguise i Lobotke. Oni su ključni igrači i ne mogu da budu prodati", objasnio je Konte.

 

 

Na ovu izjavu nadovezao se i predsednik Napolitanaca Aurelio De Laurentis.

"Ako bilo ko kontaktira Kvaratskeliju bez autorizacije sa naše strane zvaćemo i EKA. Ništa me više u fudbalu ne iznenađuje, ali mora već jednom da se uspostavi red", rekao je De Laurentis.