Serija A

Fonseka je novi trener Milana: Zlatan najavio problem za Luku Jovića?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2024 16:02
Paulo Fonseka je ozvaničen kao novi strateg "rosonera". Guliver/ LaurentSanson Panoramic
Paulo Fonseka je ozvaničen kao novi strateg "rosonera".

Portugalski fudbalski stručnjak Paulo Fonseka novi je trener Milana, saopštio je danas italijanski klub. Fonseka je sa Milanom potpisao ugovor do juna 2027. godine. Portugalski trener je na klupi "rosonera" zamenio Stefana Piolija, koji je dobio otkaz na kraju sezone.

Zlatan Ibrahimović je obelodanio ovu informaciju na svojoj konferenciji za medije, a isto je učinuo i klub preko svojih medija oglašavanja. 

"Između Lopetegija i Fonseke, od početka smo naginjali ka dovođenju Paula. Pričali smo sa Fonsekom i izneli mu naše ideje i strategiju. Ima svoje zahteve, ideje kako bi mogao da se unapredi tim individualno i kolektivno. Takođe u planu imamo U23 projekat koji nam je mnogo važan. Fonseka je trener koji nam daje šansu da razvijamo mlade igrače. Igraćemo četiri takmičenja naredne sezone, klub poput Milana mora da ima kompetitivan sastav za trenera kako bi radio svoj posao. Treneru moramo da omogućimo najbolje moguće uslove", rekao je Ibrahimović i dodao:

 

 

"Želim da se zahvalim Pioliju u ime svih na poslu koji je obavio i što je vratio Skudeto u Milan. Zaslužuje sve pohvale koje je dobio".

Takođe, istakao je jednu zanimljivu činjenicu - da Milan radi na dovođenju nove devetke. S obzirom da tu poziciju popunjava srpski napadač Luka Jović, krajnje je upitno kako će se ovo odraziti na status našeg igrača. Trebalo bi da je potencijalni igrač u pitanju Džošua Zirkze iz Bolonje, za koga se već mesec dana spekuliše da će preću na "San Siro". 

"Sada moramo da se pojačamo. Radimo na detaljima. Treba nam nova 'devetka'. Imam jednog igrača na umu. Zikrze je snažan igrač i imao je sjajnu sezonu. Ipak, velika je razlika između onoga što se dešava trenutno i spekulacija okje kruže. Ne volim da pravim takva poređenja. Imamo Jovića, ali i mesta za još jednog špica, tu nema tajne", dovršio je Ibrahimović. 

Tanjug/AP Photo/Mathieu Pattier

Luka Jović, fudbaler Milana

Što se Fonseke tiče, on je prethodne dve godine trenirao Nicu, a pre toga je vodio Romu, Šahtjor, Bragu, Pakoš Fereiru, Porto, Aves, Odivelas i Pinhalnovense. Milan je prošlu sezonu završio na drugom mestu na tabeli Serije A sa 19 bodova manje od prvoplasiranog Intera.