Serija A

Fiorentina bolja od Atalante, u meču bez ikakve takmičarske težine: "Viola" slavila u Bergamu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2024 19:57
detalj sa zadnjeg meča u Seriji A, za sezonu 2023/24. Profimedia
detalj sa zadnjeg meča u Seriji A, za sezonu 2023/24.

Dok ostali timovi iz Serija A uveliko odmaraju od sezone 2023/24. fudbaleri Atalante i Fiorentine su morali da čekaju 2. jun i međusobni duel u zaostalom meču 29. kola, jer su pre toga imali preča posla u Evropi. Na kraju balade, u meču bez ikakve takmičarske težine, ekipa iz Bergama je na svom terenu "položila oružje" pred gostima iz Firence - 2:3 (2:3).  

Teško da je to naročito uzbudilo "boginju", jer je u međuvremenu osvojila trofej Lige Evrope i izborila mesto u sledećem izdanju još jače i unosnije Lige šampiona, ali i posebno obradovalo "ljubičaste", obzirom da su drugu sezonu zaredom bili poražena strana u finalu Lige konferencije i sledi im novo učešće u trećerazrednem UEFA takmičenju.

Svih pet golova palo je u prvom poluvremenu utakmice u kojoj se igralo više za svoju dušu i oči publike nego za nebitne bodove, tako što je "viola" dva puta vodila, pa gubila prednost i na kraju ipaiz izbunarila trijumf.

Prvi strelac bio je Andrea Beloti u 6. minutu, Ademola Lukman izjednačio je nešto kasnije (12); zatim je Nikolas Gonzales ponovo napravio distancu u korist Fiorentine (19), pa je Đorđo Skalvini anulirao (39). Da bi već pomenuti Beloti zaključio goleadu u nadoknadi vremena (45+1).

 

Standings provided by Sofascore