Serija A

Paolo Montero menja Alegrija: Urugvajac će sedeti na klupi Juvea do kraja sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.05.2024 12:35
Masimilijano Alegri Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP
Masimilijano Alegri

Urugvajski fudbalski stručnjak, Paolo Montero biće trener Juventusa do kraja tekuće sezone u kojoj su ostala da se odigraju još dva kola u Seriji A, saopštio je klub iz Torina.

Juventus je pre dva dana smenio prvog trenera Masimilijana Alegrija zbog ponašanja tokom i posle finala Kupa Italije u kojoj su crno-beli slavili 1:0 golom srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića, a iskusni stručnjak dobio crveni karton u nadoknadi vremena.

 

 

Montero, koji je trener ekipe Juventusa do 19 godina, vodiće torinski klub na preostala dva meča u Seriji A. Juventus će u nedleju gostovati Bolonji, a onda će 26. maja u poslednjem kolu italijanskog prvenstva na svom terenu dočekati Moncu.

"Paolo je legenda Juventusa, prvenstveno na terenu, a na klupi neko ko dugo nosi DNK kluba", navodi se u saopštenju Juventusa.

Montero (52) je igrao za Juventus od 1996. do 2005. godine, a za torinski klub odigrao 278 utakmica u svim takmičenjima i postigao je šest golova i osvojio 10 trofeja, od čega četiri titule u Seriji A.