Serija A

Serija A na TV Arena sport: Atalanta na jugu Italije juri plasman u LŠ, Torino dočekuje Milan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.05.2024 10:05
Radovanje fudbalera Atalante posle postignutog gola Tanjug/Spada/LaPresse via AP
Radovanje fudbalera Atalante posle postignutog gola

Samo tri dana nakon što je propustila da osvoji trofej u finalu Kupa, gde je poražena od Juventusa, Atalanta se sastaje Lećeom na jugu Italije (18:00, Arena 1 Premium), gde bi eventualnom pobedom gotovo izvesno bezecovala mesto u Ligi šampiona naredne sezone.

Veći deo posla u borbi za mesto u elitnom takmičenju, ekipa iz Bergama već je odradila u prošlom kolu kada je pobedila Romu (2:1) i najbližem pratiocu iz prestonice, pobegla tri boda. A, budući da je do kraja šampionata ostalo još tri kola, uz podatak da ima utakmicu manje od Rimljana, Atalanta bi eventualnom pobedom danas na stadionu "Via del Mar", praktično osigurala mesto u eliti naredne sezone. 

 

 

Posle dva poraza od Lećea protekle sezone, ekipa iz Bergama savladala je tim sa juga Italije (1:0) nesporedno pred 2024, prekinuvši post od tri godine bez pobede u međusobnim duelima. 

Tim rečeno, Leće, sa druge strane, slovi za tim koji bi mogao da bude "kamen spoticanja" za finalistu ovogodišnje Lige Evrope. 

Uzimajući u obzir podatak da je od dolaska novog trenera Luke Gotija sredinom marta, ekipa sa juga Italije zabeležila svega dva poraza, Atalanta bi morala da pruži znatno bolju partiju nego što je učinila protiv Juventsa u finalu Kupa. A, kako će se snaći protiv tima koji, bez obzira na odlična izdanja u poslednjih osam utakmica, još uvek nije osigurao mesto u elitnom rangu, saznajte večeras od 18:00 na Areni 1 Premium.

Pored ovog meča, na istom kanalu od 20:45 prenosićemo i duel Torina i Milana, u kojem će popularni "bikovi" pokušati da naprave iznenađenje i nastave trku ka nekim od pozicija koje vode u Evropu.

Serija A, 37. kolo

petak

Fiorentina - Napoli 2:2 (2:1)
/Biragi 40, Enzola 42 - Rahmani 8, Kvarackelija 57/

subota

Leće - Atalanta 18.00 (A1P)

Torino - Milan 20.45 (A1P)

nedelja

Sasuolo - Kaljari 12.30 (A2P)

Monca - Frosinone 15.00 (A3P)

Udineze - Empoli 15.00 (A2P)

Inter - Lacio 18.00 (AS2)

Roma - Đenova 20.45 (AS2)

ponedeljak 

Sasuolo - Verona 18.30

Bolonja - Juventus 20.45

 

Standings provided by Sofascore