Serija A

Nema mnogo boljih napadača na svetu od mene, doneću Napoliju titulu: Osimen samouveren pred finiš sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.03.2023 13:19
Nema mnogo boljih napadača na svetu od mene, doneću Napoliju titulu: Osimen samouveren pred finiš sezone Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Sa dva nova gola u pobedi protiv Ajntrahta 4:0, napadač Napolija Viktor Osimen je stigao do učinka od 23 pogotka na 28 utakmica, zbog čega za sebe smatra da je među najboljim centarforovima na planeti.

Ipak, koliko god se nalazio u sjajnoj formi, dvadesetčetvorogodišnji Nigerijac je svestan da još mnogo treba da radi kako bi ispunio sve ono što se od njega očekuje.

"Ponosan sam na sezonu koju imam u dresu Napolija. Iskreno, mislim da sam trenutno jedan od najboljih napadača na svetu. Velika je čast za mene kada to smatraju i neki moji protivnici, kojima sam zahvalan na tome. Ipak, znam da je preda mnom još mnogo rada i dokazivanja", rekao je Osimeni, koji je otkrio da mu je Didije Drogba uvek bio uzor:

"Onje bio moj najveći idol tokom odsrastanja. Pratio sam svaki njegov meč i trudio se da budem dobar koliko i on. Sada sam došao do tog nivoa da mogu i da osvajam trofeje, baš kao što je to i Drogba činio".

Osimen je posebno naglasio da oseća uzbuđenje što on i njegovi siagrači imaju mogućnost da donesu Napoliju titulu šampiona u Italiji, prvu posle 1990. godine.

"To će biti poseban osećaj.U Evropi sam više od šest godina i strast koja se oseća prema fudbalu je neverovatna. Pogotovo ove u Napulju. Napolitanci osećaju fudbal u svojim venama i mi igrači želimo da im podarimo šampionsku titulu.To će biti nezaboravniiskustvo", rekao je Nigerijac.