Premijer liga

Kaisedo u seriji od "bacili smo pare", do "vredi koliko je plaćen" ROSA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.09.2024 09:35
Moizes Kaisedo se dokazao u Čelsiju Guliver/AP Photo/Frank Augstein
Moizes Kaisedo se dokazao u Čelsiju

Čelsi je prošle sezone uhvatio poslednji voz za Evropu, a ove je pod komandom novog trenera Enca Mareske posle pet kola Premijer lige u vrhu sa 10 bodova, igraju UEFA Ligu konferencije. Obećavajuća sezona za povratak Čelsija u sam vrh engleskog fudbala.

U toj pozitivnoj priči veoma važno mesto, po statistici lidersko, ima Moizes Kaisedo. Najskuplji igrač Premijer lige, plaćen Brajtonu 127 miliona evra pre godinu dana, prošao je put od "bacili smo pare", do one "vredi svaku paru".

Počeci u Čelsiju bili su jako loši, nekadašnji as ovog kluba Obi Mikel, koji je igrao na istoj poziciji zadnje veznog prisećao se razmišljanja sa tribina:

"Napravio je mnogo grešaka i svi smo se pitali 'zašto smo platili toliko novac za ovog tipa'?

Od "Nule do stotke" ubrzao je Kaisedo za samo nekoliko meseci. Zaključio je sezonu kao sedmi igrač Premijer lige po blokiranim šutevima (59), osmi po ulascima iz drugog plana (91), a na kraju sezone je postigao prvenac za plasman u Evropu.

 

 

"Od februara sam počeo da napredujem. Moj agent Španac Manuel Sijera mi je dao analitičara koji mi pomaže da se postavim. Posle svakog meča analiziramo šta treba da poboljšam. Osećao sam da moram da uradim stvari jer su me platili mnogo novca, a baš to me je onemogućilo da pokažem svoj nivo. Ali, malo, po malo, sve dolazi na svoje", rekao je Kaisedo.

U novoj sezoni Kaisedo samo unapređuje svoj učinka, upisao je tri asistencije, dominira po brojkama u veznom redu.

"Bio je to 'Kante nastup', svuda je bio. Fantastičan je igrač, ne samo da uništava igru protivnika, već sjajno gradi igru sa saigračima. Na kraju će biti kapiten Čelsija", hvalio je Kaiseda pomenuti Obi Mikel posle meča sa Vest Hemom.

Drugi bivpi igrač Čelsija Džejson Kandi, rekao je o Kaisedu:

"Počinjemo da shvatamo zašpto smo ga platili toliko para"...