Premijer liga

Najmlađi debitant Premijer lige počeo da pogađa za Arsenal ROSA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.09.2024 08:25
Itan Envaneri će pamtiti meč protiv Boltona Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Itan Envaneri će pamtiti meč protiv Boltona

Arsenal je preslišao Bolton 5:1 i plasirao se u narednu rundu Liga kupa Engleske, ali su navijači uživali u igri mladih nada "tobdžija" i posebno se radovali prvim golovima Itana Envanerija. 

Mladi 17-godišnji Vezni igrač upisao je dva pogotka, i svoj CW uz titulu najmlađi debitant Premijer lige dodao i - četvrti najmlađi strelac Arsenala u 21. veku. Menadžer Mikel Arteta još pre dve godine prepiznao je talenat, sa 15 godina, pet meseci i 28 dana poslao ga je na teren protiv Brentforda da ispiše istoriju.

Prošle sezone je takođe odigrao samo jedna meč, ali ove dobija sve više prilika u prvom timu. Igrao je protiv Totenhema zamenivši Saku u 86. minutu, a sinoć je dočekao svojih prvih 90 minuta i krunisao ih sa dva pogotka.

"Možete reći da Envaneri igra sa samopouzdanjem, uverenjem i razumevanjem šta treba da radi na terenu. U svom putu sa prvim timom uvek je ispred onoga što svi očekuju, pa i ja. On zaslužuje da bude deo nas, tako da će i imati svoju minutažu", hvalio je Mikel Arteta.

Pored Itana Envanerija (17), Arteta je gurnuo u prvu postavu i Majlsa Luisa Skelija (17), Džoša Nikolsa (18) i golmana Džeka Portera (16), a uveo je i Ismaela Kabiju (18) i Maldinija Kacurija (18).

"Neverovatan je osećaj kada ti navijači kliču ime u klubu koji voliš, u kome si odrastao. Neverovatan je to osećaj, to je ono što želim celog života i trudiću se da se to što češće dešava", istakao je mladi Envaneri.