Premijer liga

Poker Čelsija za trenera: Nagelsman na pol poziciji, Poketino, Luis Enrike i Ruben Amorim predlozi druge strane ROSA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2023 12:15
Poker Čelsija za trenera: Nagelsman na pol poziciji, Poketino, Luis Enrike i Ruben Amorim predlozi druge strane Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Vlasnik Čelsija Tod Bejli nije izdržao pritisak od strane većeg dela svog Borda predvođeni direktorom Lorensom Stjuartom i Polom Vinstlijem, odlučio je u nedelju veče da smeni menadžera Grema Potera i prizna da on možda u ovom trenutku nije pravi stručnjak za ovu kadrovsku politiku na koju se odlučio.

Mediji u svetu već neko vreme špekulišu oko novog menadžera londonskih "plavaca" i Fabrisio Romano, koji je uvek veoma dobro obavešten, ističe Julijana Nagelsmana kao prvog kandidata. Bivši trener Bajerna je sa Hofenhajmom, pa Lajpcigom i mladim igračima pravio izvanredne rezultate, a s obzirom na sličnu kompoziciju tima svakako bi se možda najbrže adaptirao na postojeću situaciju. Zbog toga je on na pol poziciji što se tiče Bejlija, samo što se u trci pita nešto i Bajern koji je dogovorio da plaća mesečno kompenzaciju treneru posle otkaza.

 

 

Maurisio Poketino se vezivao za Totenhem, pa u poslednje vreme za Real Madrid, ali svakako je trener koji je visoko pozicioniran na trenerskoj berzi i Čelsi ga ima u vidu. Pitanje je ima li on Čelsi u planovima jer nije neko ko preterano voli da radi sa mladim igračima.

Bivši selektor Španije Luis Enrike je pre nekoliko dana izjavio kako namerava da radi u Premijer ligi, pa se medijski i on našao na listi, baš kao i aktuelni trener Sportinga iz Lisabona Ruben Amorim, koga predlaže jedan deo Borda. Na spisku engleskih medija nalaze se i Zinedin Zidan, pa čak i Antonio Konte, eks trener Totenhema koji je već radio na "Stamford Bridžu" ali kod Romana Abramoviča.

U svakom slučaju Čelsi već sutra (21.00, TV Arena Premium 2) očekuje duel sa Liverpulom u okviru Premijer lige. Videćemo ko će voditi ekipu.