Premijer liga

Brajton doveo zamenu za de Zerbija: Hirceler najmlađi strateg u istoriji Premijer lige ROSA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.06.2024 14:02
Kao što je najavljeno, novi trener Brajtona biće Fabijan Hirceler. Guliver
Kao što je najavljeno, novi trener Brajtona biće Fabijan Hirceler.

Nije se puno pisalo o zameni za Roberta de Zerbija u Brajtonu. Neko vreme se stidljivo pominjao povratnički mandat Grejama Potera, ali konkretni potezi nisu bili nikada obelodanjeni. Danas je ipak ozvaničena informacija da je Fabijan Hirceler preuzeo "galebove". 

Nije u pitanju renomirano trenersko ime, ali na takve nismo ni navikli u Brajtonu. U pitanju je 31-godišnji stručnjak koji je posle decenijskog tavorenja u nižem rangu, uveo Sankt Pauli ponovo u Bundesligu. Sada će pokušati da napravi iskorak sa jednim od najperspektivnijih klubova Premijer lige. Još interesantnije deluje ovaj posao, ako uzmemo u obzir da će Nemac biti najmlađi strateg najboljeg engleskoj fudbala. 

Jedini mlađi od njega bio je Rajan Mejson, koji je svojevremeno preuzeo Totenhem kada je ušao u 30. godinu života. Ipak, on je samo popunjavao prazno mesto koje je ostavio Žoze Murinjo, dok je Hirceler dobio zaduženje da predvodi klub duži period vremena (do 2027. godine).

 

 

Vlasnik kluba Toni Blum, oglasio se povodom ozvaničenja novog stratega Brajtona. 

"Od početka procesa imenovanja našeg novog trenera, Fabijan je sve vreme bio istaknut kandidat i onaj koji je privukao našu pažnju svojim izuzetnim radom u Sankt Pauliju u proteklih osamnaest meseci. On ima stil igre koji je u skladu sa načinom na koji želimo da igra tim Brajtona. Ima odličan trenerski pedigre i sarađivao je sa nemačkim savezom u različitim starosnim grupama. Zaista smo uzbuđeni što počinjemo da radimo sa Fabijanom kako bismo se spremili za predstojeću sezonu", izjavio je vlasnik kluba Toni Blum.

Zanimljivo, Brajton u prvom timu ima sedmoricu igrača stariji od Hircelera, uključujući i 38-godišnjeg Džejmsa Milnera,

"Mlad sam i neki igrači su možda stariji od mene, tako da neću biti neko ko viče na njih i tretira ih kao decu. Na njihovom sam nivou i želim da ih pridobijem svojim idejama i napornim radom", izjavio je Hirceler za Atletik.

Ukoliko se po jutru dan poznaje, novo trenersko ime zaludeće Englesku na klupi "galebova.