Premijer liga

Ser Džim Retklif: Odluka o Grinvudu na kraju sezone

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.02.2024 22:01
Ser Džim Retklif: Odluka o Grinvudu na kraju sezone Guliver/AP Photo/Jose Breton
Fudbaler Hetafea, Mejson Grinvud

Vlasnik deonica Mančester junjateda, Ser Džim Retklif izjavio je danas da će klub odluku o budućnosti Mejsona Grinvuda doneti na kraju sezone, prenosi Bi-Bi-Si.

Engelski fudbaler je 2022. godine optužen za pokušaj silovanja i fizičkog napada, zbog čega je bio u zatvoru osam meseci. Septembra 2023. godine Mančester junajted je Grinvuda poslao na pozajmicu u Hetafe.

"To je vrlo jasno. Još uvek nismo doneli nikakvu odluku. On je na pozajmici, ali nije jedini. Imamo jednog ili dva fudbalera za koje moramo da donesemo odluke, tako ćemo i postupiti. Proces će biti ovakav: uvažićemo činjenice, ne buru javnosti, i onda ćemo pokušati da donesemo ispravnu odluku na osnovu vrednosti vezanih za to da li je dobar momak, ili ne, i odgovoriti na to da li će moći da ponosno igra za Mančester junajted, da li će on biti komforan sa tim, ali i navijači takođe", istakao je Retklif.

Fudbalska asocijacija Engleske (FA) odobrila je prošle nedelje predloženu ponudu britanskog milijardera Džima Retklifa o kupovini 25 odsto udela u Mančester junajtedu. Retklif je u decembru prošle godine postigao dogovor o kupovini 25 odsto udela kluba sa Old Traforda za oko 1,3 milijardi dolara.