La Liga

Arda Guler jasan zašto je izabrao Real: Došli su i rekli mi - igraćeš!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2023 16:16
Arda Guler jasan zašto je izabrao Real: Došli su i rekli mi - igraćeš! Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Real Madrid je ponovo pobedio Barselonu u trci za nekog mladog igrača, pa je posle trke za Vinisijusom Žuniorom, Rodrigom i Endrikom, kraljevski klub prvi osvojio srce 18-godišnje Arde Gulera. Platili su Fenerbahčeu 15 miliona evra otkupnu klauzulu, dodali i neke bonuse i potpisali veznog igrača do juna 2029. godine.

Na današnjem predstavljanju, mladi turski fudbaler, koji je zadužio dres sa brojem "24", bio je vrlo jasan kada je objašnjavao zašto je izabrao Real, a ne recimo Barselonu ili PSŽ.

"Ljudi iz Reala su došli i rekli mi da ću igrati. Tu je svaka priča prestala, odlazak na pozajmicu nije bio u mojim planovima. Bilo je mnogo zainteresovanih klubova, sa nekima je održavan kontakt, ali posle ponude Reala sve ostale ponude su izgubile vrednost. Ovo je najbolji klub na svetu i nije bilo potrebe da mi ništa govore o njemu", bio je koncizan Guler.

 

 

Za turskog veznog igrača značajan je bio razgovor sa trenerom Karlom Anćelotijem.

"Trener me je pozvao i objasnio je gde me vidi u timu, kakvu poziciju ću imati. Razgovarali smo dugo, svestan sam da Real ima mnogo dobroh igrača. Spreman sam da se takmičim i da se izborim za minutažu u timu. Ponudili su mi da igram i ja ću to rado učiniti i verujem opravdati očekivanja".

Nije krio Guler da su saveti Mesuta Ozila, nekadašnjeg igrača Reala, bili veoma važni, ali da mnogo očekuje od druženja sa Lukom Modrićem.

"Za mene je Modrić jedan od najboljih veznih igrača na svetu i iskoristiću ovu priliku da naučim nogo od njega. Neizmerno ga poštujem, baš kao i ostale legende Reala poput Zidana, Ronalda, Gutija, Ozila. Želeo bih da postanem i ja deo istorije Reala", istakao je novajlija iz Fenerbahčea.