La Liga

Dočekan kao smejurija, odlazi kao heroj: Hoselu se oprostio od Real Madrida

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2024 22:36
Posle spasavanja Reala u Ligi šampiona, Hoselu se seli na istok. Tanjug/AP Photo/Jose Breton)
Posle spasavanja Reala u Ligi šampiona, Hoselu se seli na istok.

Malo je onih koji su se obradoviali dolasku Hoselua u Real Madrid. Pored imena kao što su Mbape i Haland - igrači svetske klase dovođeni u vezu sa "los Blankosima", pojačanje iz Espanjola (inače kluba koji je ispao te sezone u Segundu), delovalo je u očima navijača kao neki grozničavi san ili izanđana prvoaprilska šala, koja je besmisleno došla na pogrešan datum. 

Danas su stvari mnogo drugačije i svi neupitno i bezpogovorno veličaju lisičiji njuh Florentina Pereza, koji je doveo španskog fudbalera nazad u klub. Hoselu se na svojim društvenim mrežama emotivno oprostio od kluba, kojem je samostalno doneo finale Lige šampiona, a samim tim bio i direktni katalizator za još jednu titulu prvaka Evrope - čak 15.

Čovek koji je postigao dva gola u polufinalu Lige šampiona sa Bajernom iz Minhena, i tako u završnici preokrenuo rezultat, nastaviće karijeru u katarskoj Al Garafi, ali pre nego što ode na istok, rešio je da pošalje poruku "los Blankosima". 

"Hvala Realu za sve što me je naučio kao dete, održali ste moj san i ostvarili ga. Otišao sam pre mnogo godina, ali nikad nisam otišao. Danas odlazim, ali u stvarnosti ostajem", napisao je Hoselu.

 

 

On je već bio u Realu u periodu od 2009. do 2012. godine. Hoselu je prošle sezone postigao 10 golova na 34 utakmice u prvenstvu. 

Trenutno, Španac nastupa za svoj nacionalni tim na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a kako stvari stoje, teško da će se iko začuditi ukoliko se letošnja "smejurija" okiti novim odličijem Starog kontinenta, i tako obogati karijeru, nikada u najavljivanu kao veliku, što je na zalasku svakako postala.