La Liga

Marselino preuzeo Viljareal: Nemam čarobni štapić, moraćemo mnogo da radimo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.11.2023 17:59
Marselino preuzeo Viljareal: Nemam čarobni štapić, moraćemo mnogo da radimo Twitter/Villarreal CF

Marselino Garsija Toral vratio se posle sedam godina na klupu Viljareala da svoj nedakadašnji klub vrati na evropski kolosek. Na predastavljanju Asturijanac je istakao da nema čarobni štapić, ali da se nada da će kao kapetan "žutu podmornicu" dići sa dna Primere La Lige i postaviti tamo gde pripada.

"Nadam se da ću odgovoriti na očekivanja kluba i navijača. Izazov je veliki, uvek je bolje započeti neki projekat nego ući naknadno u njega, ali ovo je fudbal. Neće biti lako, uz podršku igrača pokušaćemo da dovedemo Viljareal tamo gde mu je mesto", istakao je doskorašnji trener Olimpika iz Marseja.

Nije hteo da se vraća u prošlost kada je posle četiri sezone bio smenjen 2016. godine.

"Živim u sadašnjosti i te četiri godine su bile izvanredne. Igrali smo Ligu šampiona, Viljareal je nastavio da raste i sada smo ponovo zajedno da rastemo oboje u isto vreme. Dolazim sa istom poniznošću kao 13. januara, a radoznalo se vraćam 13. novembra. Ali, ja kažem 'zovem se Marselino Garsija, ne zovem se Salvador, niti prezivam Milagros, Radićemo da bismo uživali, uz svu poniznost. Nema čarobni štapić, ali sam iskren i posvećen poslu."

Da ne veruje da je igrački kadar dobar ne bi ni preuzimao odgovornost.

"Verujem u mogućnosti igrača, cilj je da se penjemo ali stepenicu po stepenicu. Moramo da budemo čvrsti, takmičarski nastrojeni. Ako se za četiri meseca promene trojica trenera, onda nije samo do trenera već i do igrača. Dobili su mali broj mečeva, moraju da počnu da pobeđuju. Moram da upoznam igrače "iznutra", moramo mnogo da radimo", zakljkučio je Marselino u dugoj pres konferenciji.

Marselino (58) je u karijeri vodio sporting iz Hihona, Rekreativo Uelvu, Rasing iz Santandera, Saragosu, Sevilju, Valensiju, Atletik Bilbao, Olimpik Marsej i drugi put se vraća na kormilo Viljareala.