La Liga

Real Madrid otpustio glavnog lekara zbog "slučaja Guler"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.11.2023 12:53
Real Madrid otpustio glavnog lekara zbog "slučaja Guler" Real Madrid

Real Madrid je isprašio Valensiju 5:1 u 13. kolu Primere La Lige, ali se i oficijalno rastao sa doktorom ekipe dr Nikom Mihićem, prenosi "Marka". Hrvatski stručnjak, koji je stigao u tim 2017. godine kao zamena za dr Olma, dobio je otkaz zbog "slučaja Guler".

Naime, turski fudbaler stigao je letos u Madrid sa malom povredom meniskusa. Na pripremama u SAD se dve nedelje većalo da li da se primeni konzervativno lečenje ili da se odmah podvrgne operaciji. Mihić je odlučio da ne operiše igrača iako mu je dr Lejes sugerisao da to učini. Kao nus pordukt, javili su se problemi sa Ardom Gulerom oko povreda mišića, bilo je mnogo neslaganja između mišljenja drugih lekara, fizioterapeuta i samog dr Mihića.

To je bio i okidač za prekid saradnje sa Mihićem, prenosi "Marka", ali Giulerov slučaj nije izolovan u poslednjih nekoliko sezona. Povrede Karima Benzeme, Davida Alabe i Sebaljosa bili su predmet rasprava između igrača i mediciskih službi, a ove sezone su bili operisani Militao i Tiboa Kurtoa, što je dodatno izazvalo sumnju u ispravnost rada dr Mihića, ističe španski list.