Vesti iz automoto sporta

Bolidi Formule 1 nastavljaju da "zuje" stazom "Suzuka": Ugovor produžen do 2029. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.02.2024 20:00
Bolidi Formule 1 nastavljaju da "zuje" stazom "Suzuka": Ugovor produžen do 2029. godine Guliver
bolid Formule 1 na stazi "Suzuka"

Ovogodišnja trka za Veliku nagradu Japana, zakazana za 7. april, neće biti zadnja smotra Formule 1 u tom delu sveta, jer je na zadovoljstvo obe strane danas, za još pola decenije, produžena saradnja između njenog organizatora i čelnika "najbržeg cirkusa na svetu". 

Na radost ljubitelja bolida, munjevitog kretanja i karakterističnog zvuka zujanja još više, jer se tradicionalno sjate u velikom broju na stazu "Suzuka". Prošle sezone čak 222.000 ili 22.000 više nego sezonu pre toga. 

"Suzuka je specijalna staza i deo istroije našeg sporta. Oduševljen sam što nastavljamo našu saradnju“, izjavio je Stefano Domenikali", izjavio je pomenutim povodom prvi čovek Formule 1.

 

 

Koliko je F1 popularna u tom delu sveta svedoči i podatak da je Fan festival u centru Tokija, minulog proleća, posetilo više od 20.000 ljudi. Đeljnih, makar i izdaleka, kontakta sa aktuelnim šampionom F1 i VN Japana Maksom Ferstapenom.

Ali i privučeni dolaskom Serhia Peresa i domaćeg takmičara Jukija Cunode. A, tek kada bi im organizator priuštio druženje sa Luisom Hamiltonom, višestrukim osvajačem titule, čija je najava transfera iz Mercedesa u Ferari, 2025. godine, juče bila udarna sportska vest širom sveta.